Warning: scandir(picture/hirekkozlemenyek/87/): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(hirekkozlemenyek): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717
Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
HÍREK, KÖZLEMÉNYEK

„CSALÁDBAN MARAD” - Potyók József fafaragó és Potyók Tamás festőművész kiállítása
2015 március 31., kedd

Rendhagyó kiállítást nyitott meg Szénási Miklós költő, újságíró a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség Kálmáncsehi Galériájában (István király tér 1.) április 31-én 17 órakor. Ez alkalommal először mutatkozik be apa és fia közös kiállításon.
Potyók Tamás festőművész Debrecen jól ismert és kedvelt alkotójának már számos tárlatát láthatták a művészetbarátok a városban, az országban és több külföldi településen is.
E kiállításon a csak rá jellemző míves, különleges hangulatú és színvilágú festményekkel, illetve rajzokkal mutatkozik be.
Édesapja alkotásaival azonban először ezen a kiállításon találkozhattunk. Bár Potyók József sok évvel ezelőtt kezdett a fa formálásához, eddig csupán otthona és családtagjai, néhány ismerőse gyönyörködhetett míves, igényesen megmunkált tárgyaiban, faszobraiban.
A kiállításon látható dió, hárs, vagy cseresznyefából készült tárgyak az mutatják, hogy készítőjük rendkívüli kreativitással, hozzáértéssel és érzékenységgel bánik a fával.
Ezért is bizakodunk abban, hogy a mostani „ízelítő” után további munkáit is a nagyközönség elé tárja, hogy megörvendezteti a fafaragás, a faszobrászat iránt érdeklődőket az újabb alkotásaival is.
Az egymástól ugyan eltérő anyagú és megjelenésű, de mély emberi érzéseket kifejező művészi alkotások – kapcsolódva a húsvéti ünnep hangulatához is – egy harmonikus, szemet, lelket gyönyörködtető kiállításon várják a látogatókat május 3-ig, hétfőtől péntekig 9 és 12 óra között, valamint a vasárnapi 10 órás istentiszteleti alkalmak előtt és után.
 
⇦ VISSZA