Warning: scandir(picture/hirekkozlemenyek/210/): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(hirekkozlemenyek): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717
Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
HÍREK, KÖZLEMÉNYEK

II. CÍVIS NÉPZENEI FESZTIVÁL
2017 május 5., péntek

Különleges élmények várják a népzene barátait és az érdeklődő családokat május 5-én és 6-án a DMK Józsai Közösségi Házában. A Debreceni Művelődési Központ két napos népzenei versenyt és találkozót szervez gyermek, fiatal és felnőtt népzenészek számára a Józsai Közösségi Házában.
A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsenek a térségben élő, népi hangszereket megszólaltató, népzenével foglalkozó gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek a bemutatkozásra, a megmérettetésre. A programmal továbbá szakmai segítséget kívánnak  nyújtani a magyar népzenei kultúra hagyományainak tovább éltetéséhez.
Május 5-én, pénteken Térségi Gyermek és Ifjúsági Népzenei versenyre kerül sor, ahol szóló hangszeresek és zenekarok mérettetnek meg a neves szakemberekből álló zsűri előtt.
A zsűri tagjai: Birinyi József népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnöke, a KÓTA társelnöke és a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Kálmán Péter Cucás népzenész, a Szeredás Népzenei Együttes művészeti vezetője.
Másnap, szombaton tartják a Népzenei Együttesek Térségi Találkozóját, ahová hagyományőrző pávaköröket, zenekarokat várnak.
 A nap folyamán szakmai előadásokra, népzenei koncertre, kézműves bemutatókra, etno mozira, örömzenélésre és táncházra is sor kerül. Minden bizonnyal nagy érdeklődés kíséri majd Birinyi József népzenekutató hangszergyűjteményének bemutatóját is.
A rendezvényt díjakkal támogatja a Kézműves Alapítvány.
A programra nincs belépődíj.
 
⇦ VISSZA