Warning: scandir(picture/hirekkozlemenyek/188/): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 582

Warning: scandir(hirekkozlemenyek): failed to open dir: No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717

Warning: array_diff(): Argument #1 is not an array in /home/gfphatdev/public_html/php/bl/common/common.php on line 717
Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
HÍREK, KÖZLEMÉNYEK

TÖBB MINT NEGYEDSZÁZADA A KÉZMŰVES HAGYOMÁNYOKÉRT

Köszöntjük honlapunk Kedves Látogatóit!
Itt nemcsak az egyes népi kézműves mesterségek kiváló kortárs képviselőivel, munkáival ismerkedhetnek meg, de több más mellett tájékozódhatnak arról is, hogy Debrecenben, Hajdú-Bihar megyében hol, milyen kézműves alkotókörök tevékenységébe kapcsolódhatnak be, illetve értesülhetnek táborozási, képzési, pályázati lehetőségekről, kiállításokról, szakmai programokról is.
A Népi Kézműves Értéktárban bemutatjuk a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéknek minősített népi kézműves értékeinket. Az a törekvésünk, hogy ezekről minél több hiteles információ jelenjen meg, hogy folyamatosan gyarapítsuk és elérhetővé tegyük mindenki számára. Szeretnénk, ha az alkotók, a szakemberek, az iskolák diákjai, pedagógusai, szakkörök és mindenki, aki érdeklődik ezen értékeink iránt, segítségre találna honlapunkon.
 
Továbbra is köszönettel fogadjuk az önkéntes munkát vállalókat, akik közreműködésével szeretnénk adománygyűjtő, szakmai feldolgozó tevékenységünket, rendezvényeinket eredményesebbé tenni.
Honlapunkat folyamatosan bővítjük, frissítjük. Ezért várjuk a mesterek, hagyományőrző alkotó közösségek, az intézmények, civil szervezetek népi kézművességgel kapcsolatos híreit, tájékoztatóit, amiket térítés nélkül jelentetünk meg.
Köszönettel fogadjuk honlapunk látogatóinak szíves adományát (anyagi, tárgyi, szellemi) és véleményét, javaslatát, észrevételeit is a következő e-mail címre: info@kezmuvesalapitvany.hu
                                                                                                     a Kézműves Alapítvány Kuratóriuma

Felhívás!
DEBRECEN ÉS TÉRSÉGE NÉPI KÉZMŰVESEINEK,
HAGYOMÁNYŐRZŐ ALKOTÓ KÖZÖSSÉGEINEK
Tisztelt Alkotók! Kedves Kézműves Barátaink!
A Kézműves Alapítvány több mint két és fél évtizede szolgálja Debrecen város, a régió népi kézművességét, segíti a mesterek, a fiatal alkotók és alkotóközösségek munkáját, országos meg - és elismertetését. A Debreceni Értéktár Bizottsággal kötött megállapodásban arra vállalkoztunk, hogy a korábbiakhoz képest is jelentősebb szerepet vállalunk a város és térsége népi kézműves értékeinek feltárásában, összegyűjtésében, rendszerezésében, megismertetésében és népszerűsítésében.
A Kézműves Alapítvány honlapján továbbra is ingyenes lehetőséget biztosítunk a Debrecenben és a város térségében élő népi kézműves alkotóknak a megjelenésre, bemutatkozásra. Önkéntes felajánlások, támogatások, illetve sikeres országos pályázat esetén pedig kiadvány megjelentetését tervezzük.
A korábbi kiadványunkban (Kézművesek Debrecenben 2006) és honlapunkon az egyes mesterekről, alkotókról, közösségekről, szervezetekről szóló bemutatkozó leírást sokaknál indokolt frissíteni. Ugyanakkor az eddigiek mellett más alkotóknak is lehetőséget kívánunk teremteni a bemutatkozásra.
Ezért kérjük, hogy amennyiben e lehetőséggel élni kíván, szíveskedjen az alábbi adatlapot kitölteni és elküldeni az alábbi  e-mail címre: info@kezmuvesalapitvany.hu  vagy/ és információt kérni a  30/366-7774  telefonon.
További sikeres alkotómunkát kívánunk.
Debrecen, 2016. január 1.
Tisztelettel a Kézműves Alapítvány kuratóriuma nevében:
Hunyadi Sándor  elnök
 




⇦ VISSZA